Алкарас навакса пробив изоставане и в двата сета, за да преодолее Басилашвили

от в 03:05 на 04.05.2022
Калоян Соколов

През миналата година Карлос Алкарас се превърна в най-младия състезател, който е печелил мач от основната схема на Мастърса в Мадрид, след като надигра Адриан Манарино навръх 18-тия си рожден ден. Тогава тийнейджърът правеше първите си стъпки в мъжкия тенис и дори не беше влязъл в топ 100 на световната ранглиста, а ситуацията сега е коренно променена, защото Алкарас вече е един от най-добрите играчи изобщо и е сред главните претенденти за титлата в испанската столица. Днес пък световния номер 9 се завърна именно на най-големия си домашен турнир и зарадва привържениците по трибуните с двусетов триумф над Николоз Басилашвили. По този начин младокът намери място на осминафиналната фаза, където го очаква среща с един измежду Камерън Нори и Джон Иснър.

Първата част започна с известно надмощие на грузинеца, който не се страхуваше да влиза в скоростни размени от дъното на корта със седмия поставен и дори налагаше темпото в повечето от тях. Басилашвили имаше отличен ритъм в тази част от мача, като удряше топката изключително чисто и уинърите валяха от неговата ракета, което му позволи да поведе с 3:1. Впоследствие обаче 27-ят в света демонстрира колко непостоянен може да бъде в изявите си и все по-често го виждахме да прибързва ненужно с атаките си, докато местният представител изглеждаше все по-уверен и достигна до пълен обрат в резултата, печелейки пет поредни гейма.

Вторият сет отново започна с ранен пробив в актива на аутсайдера, а този път за Алкарас далеч не беше така лесно да изравни съотношението на силите. Грузинецът играеше максимално освободено, давайки си възможност да разгърне своята мощ и младокът изглеждаше напълно надигран. Скоро Басилашвили се сдоби с преднина от 5:3 и изглеждаше, че ще се стигне до решителна част, но ибериецът влезе в нова силна серия от спечелени геймове и в крана сметка извоюва напълно заслужен успех.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас навакса пробив изоставане и в двата сета, за да преодолее Басилашвили Калоян Соколов
Теми:  
mutua madrid open | next gen atp finals | карлос алкарас | мадрид | николоз басилашвили | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook