Алкарас: Не бих заменил настоящия си треньор за Федерер

от в 15:39 на 22.09.2022
Мирела Николова

Карлос Алкарас неведнъж е заявявал, че Роджър Федерер е неговият идол от детството и наскоро изрази съжалението си, че няма да има възможността да се изправи срещу легендарния швейцарец , който през миналата седмица обяви оттеглянето си от тениса и в петък ще изиграе своя последен професионален двубой. Въпреки това Маестрото бе категоричен, че иска да остане част от спорта и може да продължи за в бъдеще като треньор. Това бе и причината 19-годишният Алкарас да бъде запитан дали би приел Федерер да се присъедини към екипа му на мястото на настоящия му наставник Хуан Карлос Фереро, но младият испанец бе повече от категоричен в отговора си:

"Защо ми причинявате това в момента?", отвърна тийнейджърът с усмивка. "Но не, не бих заменил Фереро за Федерер. Винаги съм казвал, че Хуан Карлос е като втори баща за мен. На него дължа всичките си успехи до този момент. Не бих го сменил за нищо на света", заяви шампионът от US Open.

Припомняме, че след големия си триумф в Ню Йорк младокът отправи специални думи към своя треньор, заявявайки как всичко това е факт благодарение на него. "Той можеше да стане наставник на много от топ играчите, но въпреки това избра да тренира мен още когато бях на 16 години. Хуан Карлос за мен означава всичко", допълни тогава Алкарас.

Източник: Tennis Head

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Не бих заменил настоящия си треньор за Федерер Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | роджър федерер | хуан карлос фереро

Коментари





Следвайте ни в Facebook