Алкарас не показа сантименти към идола си Надал и ще влезе в битка за 6 милиона със Синер!

от в 23:32 на 17.10.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас спечели супершоуто с Рафаел Надал в Рияд и доближи легендарния си съперник с още една крачка до отказването. Матадора тази вечер изигра своя първи мач от загубата си срещу Новак Джокович на Олимпиадата в Париж насам и беше конкурентен на своя сънародник в отделни моменти от срещата, но в крайна сметка младостта надви опита и Карлитос триумфира с финалното 6:3 6:3 за 1 час и 18 минути игрово време.

По този начин 21-годишният тенисист записа своята 14-та победа в последните си 15 срещи и в спора за трофея ще премери сили със своя голям съперник Яник Синер, срещу когото е в серия от 3 поредни победи, а двубоят за третото място се очертава да бъде още по-зрелищен, защото там ни очаква да се насладим на последния сблъсък в легендарното съперничество между Надал и Джокович.

Алкарас видимо се чувстваше по-добре в началните минути и спечели първите 8 точки в мача, за да поведе с 2:0 гейма. Постепенно Матадора влезе в добър състезателен ритъм и отговаряше отлично на темпото на световния номер две, като на няколко пъти го хвана неподготвен със страхотни контри от форхенд страната. Карлитос обаче не допускаше спадове на собствн сервис и се пребори в дългия девети гейм, за да осъществи нов брейк от третия си опит и така поведе в сетовете.

20-кратният шампион от Шлема започна по-добре във втората част, минавайки с лекота през откриващото си подаване, само че вече Алкарас много по-често поемаше инициативата и не даваше никакви шансове на своя съперник, който непрекъснато се намираше в дефанзивна позиция. Това логично доведе до пробив за преднина от 3:1 в полза на 21-годишния тенисист, който задържа преднината си до последно и можеше да прегърне своя идол, с когото през идния месец ще бъдат съотборници във финалите на Купа "Дейвис", като именно това ще е последната битка на корта в кариерата на Рафа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас не показа сантименти към идола си Надал и ще влезе в битка за 6 милиона със Синер! Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | рафаел надал | рияд

Коментари





Следвайте ни в Facebook