Алкарас: Не виня Джокович за виковете и стиснатите юмруци; бих правил същото на негово място

от в 13:49 на 10.06.2023
Мирела Николова

Физически проблеми на Карлос Алкарас помрачиха вчерашния зрелищен полуфинален сблъсък между него и Новак Джокович, след като испанецът започна да изпитва сериозни схващания в мускулите по цялото си тяло и в третия и четвъртия сет бе изцяло неконкурентоспособен на 22-кратния шампион от Големия шлем.

От своя страна, сърбинът получи сериозна доза критики заради поведението си на корта, след като на всички бе ясно, че опонентът му не е в добра физическа кондиция. Световният №3 на няколко пъти реагира бурно след спечелена точка и във всеки от случаите биваше силно освиркван от публиката. Изглежда обаче, че Алкарас напълно разбира и оправдава това поведение на белградчанина, като на пресконференцията си след двубоя изцяло застана на негова страна.

"Не го обвинявам за нищо. Той трябваше да затвори мача. Предизвикателство е да играеш срещу тенисист, който не е на 100%. Играта на съперника може да претърпи спад, но ти не можеш да си позволиш подобно нещо. Вместо това си длъжен да намериш начин да достигнеш до победата.

Стискането на юмрук помага да поддържаш интензитета в играта си и да затвориш срещата възможно най-скоро. Не го обвинявам, че се радваше по този начин на спечелените точки. Истината е, че ако аз бях на негово място и играех срещу човек, който е контузен или не играе на най-високото си ниво, а аз изпитам спад, то бих правил същото като Новак", заяви 20-годишният испанец. 

Източник: Sportskeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Не виня Джокович за виковете и стиснатите юмруци; бих правил същото на негово място Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook