Алкарас: Не знам как спечелих; в края силите ме напускаха, но не спрях да вярвам

от в 13:32 на 08.09.2022
Мирела Николова

 

Карлос Алкарас и Яник Синер се превърнаха в героите на днешния ден, след като сътвориха един от най-вълнуващите сблъсъци не само от началото на годината, но и в историята на тениса, изигравайки втория най-дълъг двубой на Откритото първенство на САЩ, продължил 5 часа и 15 минути. Испанецът трябваше да отразява мачбол в четвъртия сет, а впоследствие и да наваксва пробив пасив в петата част, за да достигне до крайната победа, класирала го на дебютен "мейджър" полуфинал.  

"Честно да си призная, все още не знам как успях да спечеля", бяха първите думи на младока след епичната битка. "По време на целия двубой нивото на тениса беше изумително високо. Яник е великолепен тенисист и го показа за пореден път. Благодаря на всички зрители, които останахте до толкова късно. Никога няма да се уморя да казвам, че победата ми днес е благодарение на вас, на подкрепата ви, която получих във важните моменти. Енергията, която ми дадохте днес, беше невероятна. Наистина огромно благодаря на всеки един от вас.

Винаги съм казвал, че надеждата умира последна и винаги трябва да вярваш в себе си. Знаех, че ще ми е много трудно да направя обрат, тъй като в тези ситуации е изключително тежко, особено в надпревари от Големия шлем. Въпреки това трябваше да остана в мача, да запазя спокойствие, колкото и да беше трудно това. Най-важното от всичко беше, че не спрях да вярвам в самия себе си", сподели още испанецът в интервюто на корта минути след успеха.

"Чувството да се класирам на първи полуфинал на надпревара от Шлема, е невероятно", допълни той по време на пресконференцията си. "Още по-специално е, тъй като го постигнах именно на US Open, защото този турнир е страхотен. Публиката е феноменална, бих казал най-добрата в целия свят. Енергията, която получихме от трибуните в 3 часа през нощта, беше невероятна. На други турнири вероятно всички щяха да се приберат вкъщи, за да си почиват, но днес те останаха да ме подкрепят. Беше изключително.

Това беше най-дългият и изтощителен мач в кариерата ми. В края на сблъсъка усещах как силите ме напускаха, беше наистина много трудно за мен. Въпреки това по време на целия двубой, в продължение на 5 часа и 15 минути, се чувствах страхотно физически. Нивото, което показахме във всеки един момент, беше изключително високо, но аз се чувствах страхотно."

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас: Не знам как спечелих; в края силите ме напускаха, но не спрях да вярвам Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | интервю | карлос алкарас | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook