Алкарас: "Невъзможно е да си представя тениса без Рафа"

от в 09:36 на 27.04.2024
Елеонора Александрова

Испанският тенис винаги е имал своите големи звезди. И ако през последните близо две десетилетия Рафаел Надал бе този, който носеше радост у иберийските фенове на играта, то Карлос Алкарас се очертава да е неговият наследник в тази мисия.

Надал, който след малко повече от месец ще навърши 38, обяви, че 2024-та ще е най-вероятно неговата последна година в професионалния тенис. Въпреки това, Матадора желае да стъпи за последен път на корта на Ролан Гарос - турнирът донесъл огромна част от успехите му.

Отношенията между Карлитос и Рафа са изключително топли, като неведнъж двамата са показвали огромно уважение помежду им. Световният номер 3 немалко пъти е споделял желанието си да играе с идола си на Олимпийските игри в Париж, а в последните дни спекулациите за потенциален тандем между двамата именити испанци се увеличават.

Днес младият талант отново изрази своето възхищение към легендарния си сънародник, а думите му, отправени към него бяха емоционални и показателни за влиянието му върху спорта:

"Както всеки фен на спорта, така и аз не желая да си представя тениса без Рафа. Лично аз искам да извлека максимума от Надал всеки път, когато стъпи на корта, когато има възможността да играе. Знам, че желанието му в момента е да бъде конкурентен така, че да може да излезе на корта и да се опита да печели мачове. Винаги, когато мога, ще бъда на неговите мачове, за да се наслаждавам на неговия тенис колкото се може повече."

Източник: sportskeeda.com


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: "Невъзможно е да си представя тениса без Рафа" Елеонора Александрова
Теми:  
карлос алкарас гарфия | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook