Алкарас: Няма да тренирам преди финала; ще се опитам да приложа тактиката от Индиън Уелс

от в 09:05 на 09.06.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас ще се опита през днешния ден да стане най-младия тенисист, който е завоювал титли от Големия шлем на три различни настилки. Самият играч споделя как това е чудесно постижение, но не иска да мисли за него към този момент и ще се съсредоточи към своето възстановяване след тежката си над 4-часова среща с Яник Синер от 1/2-финалите на Ролан Гарос, като не смята да пипа ракетата повече, докато не излезе за финалната си битка срещу Александър Зверев.

"Няма да тренирам в деня преди финала, защото направих това и в двата случая, когато спечелих титла от Големия шлем. Просто ще си направя една хубава разходка и ще се подготвя тактически по най-добрия възможен начин. Вероятно ще се поява на Ролан Гарос чак няколко часа преди мача ми. Мачът със Синер беше достатъчно натоварващ и нямам нужда от още прекарано време на корта. Времето за подготовка на корта е приключли отдавна.

Следя мачовете на Ролан Гарос от най-ранна детска възраст и хуквах веднага след училище към вкъщи, за да гледам Рафа. За мен ще означава изключително много, ако името ми се нареди до това на всички испански легенди, които са печелили титлата в Париж. Саша играе невероятно на клей и притежава много мощен сервис, както и удари от основната линия. Наистина много солиден тенисист, така че очаквам много интересен финал, като ще се опитам отново да приложа добрите неща, които показах срещу него в Индиън Уелс (победа за Алкарас с 6:3 6:1) и да надградя над тях.

Източник: Eurosport

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас: Няма да тренирам преди финала; ще се опитам да приложа тактиката от Индиън Уелс Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook