Алкарас опустоши финалиста от Ролан Гарос и си осигури мач с екзекутора на Григор

от в 20:57 на 02.10.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас показа известни колебания в първия си мач след US Open и срещна неочаквано сериозни трудности срещу квалификанта Яник Ханфман, но днес ни показа играта, която го изведе до върха на световната ранглиста и се наложи с категоричното 6:4 6:2 над Каспър Рууд в 1/4-финалата фаза на надпреварата в Пекин. 3-кратният финалист в Големия шлем изнесе мач на много високо ниво, само че това далеч не беше достатъчно, за да спре топ поставения, който вече се класира за своя 12-ти полуфинал в общо 14-те си изиграни състезания през сезона, а утре ще има възможност да вземе реванш от Яник Синер за поражението, което му беше нанесено от италианеца в Маями.

Началото беше отлично за скандинавеца, който заличи цели пет брейкбола в откриващия гейм и впоследствие осъществи пробив, изграждайки преднина от 3:0 гейма. Алкарас обаче много бърза разбра как ще трябва да превключи на съвсем друг предавка и нямаше никакъв проблем да го стори, а световният номер 9 изобщо не можеше да устои на темпото от страна на своя съперник и паритетът беше възстановен при 3:3.

Топ поставеният нямаше намерение да спира дотук и се възползваше от всеки един малко по-къс удар на норвежеца, за да го обезоръжи напълно и изглеждаше сякаш е способен да избие ракетата от ръката на своя съперник. Всичко това позволи на испанеца на свой ред да се откъсне с брейк напред, като това се оказа напълно достатъчно за него в задачата му да спечели откриващия сет.

Втората част стартира с безпроблемни сервис геймове за двамата играчи, но скоро отново световният номер две пое инициативата и за пореден път отмъкна подаването на опонента си, пласирайки фамозен минаващ удар в движение. Оттам насетне Рууд нямаше никакви аргументи срещу големия фаворит за трофея и ибериецът удвои аванса си, с което подпечата своя четвърти успех от също толкова срещи с подгласник от Ролан Гарос и по този начин си гарантира двубой с екзекутора на Григор Димитров.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас опустоши финалиста от Ролан Гарос и си осигури мач с екзекутора на Григор Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | каспър рууд | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook