В защита на Бруксби: Медведев разкритикува WADA и призна, че сам е бил близо до наказание

от в 17:59 на 08.07.2023
Калоян Соколов

Допинг скандалите в ATP Тура са изключително релевантна тема към момента, защото Фабио Фонини и Дженсън Бруксби на цели три пъти си позволиха да пропуснат допинг тестове в рамките на календарната година и ги грози изваждане от спорта, ако не представят доказателства, с които да смекчат вината си.

Оказва се, че самият Даниил Медведев също не е бил далеч от това в миналото да се озове в подобно положение и дори изказа мнение, че сегашната антидопингова система е прекалено сурова спрямо състезателите:

"Бих казал, че по принцип WADA върши добра работа и антидопинговата програма е чудесно замислена, защото чрез нея лесно може да се установи кой мами, но има и недостатъци в нея. Понякога в тялото ти може се намират едва 5 милиграма забранено вещество, които дори според Световната антидопингова агенция не могат да ти помогнат по абсолютно никакъв начин, а същевременно биха могли да те извадят от спорта заради подобно нещо.

Много е жалко, когато цял живот си следвал правилата, не си приемал нищо непозволено и накрая даваш положителна проба, която може да ти коства цялата кариера. Трябва да си изключително внимателен към тялото си и да проверяваш съставките на всяко една храна или течност, ако възнамеряваш да я приемаш. Точно заради това до голяма степен съвременните спортисти сме се превърнали в професионални диетолози.

Що се отнася до случилото се с Бруксби, то не съм изцяло запознат с подробностите, за да коментирам. Мога обаче да ви кажа, че веднъж инспекторът беше позвънил на грешната врата и така изпуснах една от допинг пробите си, а впоследствие пренощувах при съпругата си, с която тогава още не бяхме женени и забравих да променя часа на уговорката си със служителя на  WADA.

Това се случи в началото на моята кариера и бях изключително внимателен, за да не допусна още едно нарушение. Както виждате, то два теста могат да бъдат пропуснати много лесно и бързо, така че не искам да съдя абсолютно никого. Някои хора просто нямат късмет, а други наистина мамят. Ще ви кажа, че никога не съм пропуска проверка, откакто направих онези две нарушения" - разкрива бившият номер едно в света.

Източник: GoTennis.Ru


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В защита на Бруксби: Медведев разкритикува WADA и призна, че сам е бил близо до наказание Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook