Алкарас оцеля в решителен тайбрек срещу световния номер 259 на старта в Хамбург

от в 17:16 на 19.07.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас остави добри впечатления с представянето си на Уимбълдън, имайки предвид сериозната си липса на опит върху тревната настилка. Тинейджърът достигна до осминафиналната фаза и всички очакваха от него да пренесе силните си изяви върху клея, където по-рано през сезона спечели турнирите в Мадрид и Барселона. Испанецът през тази седмица оглавява схемата на ATP 500 надореварата в Хамбург, където на старта имаше наглед протоколната задача да се справи със своя доскорошен сънародник Никола Кун. Натурализираният германец обаче показа много високо ниво на игра и нагледно показа защо беше в топ 5 на юношеската ранглиста преди няколко сезона. Все пак топ поставеният демонстрира по-голямата си класа в решаващите моменти от срещата и закономерно се наложи с 3:6 6:1 7:6(3), за да оформи сблъсък във втория кръг с един измежду Себастиан Баез и миналогодишния финалист - Филип Краинович.

Срещата започна напълно равностойно, като участващият с "уайлд кард" играч по никакъв начин не отстъпваше по сила на ударите спрямо 19-годишния си опонент. Кун играеше наксимално освободено и съумя да отрази цели три точки за пробив при 2:2 гейма, а впоследствие реализира пробив и съвсем скоро имаше преднина в отделните сетове.

Отговорът на фаворита не закъсня, тъй като във втората част видяхме най-доброто лице на световния номер шест и уинърите непрекъснато се множаха от ракетатата му. Всичко това доведе до аванс от 5:0 в негова полза, а местният представител успя единствено да се разпише в резултата, но съвсем скоро имахме паритет в сетовете.

Темпото на игра продължаваше да е изключително високо, само че не се виждаше как можем да станем свидетели на изненада, защото 259-ият в света изпитваше сериозна болка в левия си крак и това компрометира сериозно придвижването му по корта. Аутсайдерът обаче нямаше намерения да се оттегля от най-големия мач досега в кариерата си и започна да действа на ръба на риска, което му позволи да достигне до тайбрек. Там двукратният Мастърс шампион доминираше от първата до последната точка, осигурявайки с триумфа в този толкова тежък мач.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас оцеля в решителен тайбрек срещу световния номер 259 на старта в Хамбург Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | никола кун | Обзори | хамбърг

Коментари





Следвайте ни в Facebook