Алкарас показа на Руне, че е с класи над него и и оформи мечтан сблъсък с Надал в Рияд!

от в 20:53 на 16.10.2024
Елеонора Александрова

Карлос Алкарас спечели първия си мач в Six Kings Slam. Световният номер 2 последва примера на Яник Синер и не остави особени шансове на Холгер Руне, налагайки се с крайното 6:4 6:2 за 1 час и 12 минути игрово време.

Така 21-годишният талант ще оформи суперсблъсък на поколенията с Рафаел Надал. Това ще е първият от последните три мача в кариерата за Матадора. Досега двете суперзвезди на испанския тенис са се срещали 3 пъти, като 22-кратният "мейджър" шампион е този, който води с 2:1 победи, но единствената победа на по-младия играч дойде именно в последната им среща на Мастърса в Мадрид преди 2 години.

Двамата 21-годишния играчи предложиха равностоен сблъсък в самото начало, като високотемповите разигравания не липсваха. Алкарас и Руне бързо печелеха своите подавания през по-голямата част от времето, но в деветия гейм испанецът демонстрира изключителна мощ и впечатляващ атлетизъм, за да възхити зрителите и да реализира пробив за аванс от 5:4, което реши откриващата част в негова полза.

Алкарас продължаваше да лети по корта и във втората част, като бързо се откъсна с преднина от пробив. Скандинавецът изглеждаше безпомощен срещу атаките на именития си опонент и закономерно световният номер 2 съумя да увеличи аванса си, слагайки край на интригата с ще един осъществен брейк и така да сотане в битката за 6-те милиона долара в Рияд.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас показа на Руне, че е с класи над него и и оформи мечтан сблъсък с Надал в Рияд! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | six kings slam | карлос алкарас | Обзори | рафаел надал | рияд | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook