Алкарас през сълзи: Болезнено е, но Новак беше страхотен; напускам с високо вдигната глава

от в 20:36 на 04.08.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас не скри болката си от загубения финален сблъсък на Олимпиадата в Париж срещу Новак Джокович. Испанецът даде всичко от себе си и всъщност изигра един много силен мач, но и това не беше достатъчно, за да бъден надигран легендарния му съперник, който завоюва единственото му липсващо значимо отличие в спорта.

21-годишният тенисист видимо беше много разстроен в началото на своето интервю със сънародника си Алекс Кореча и видяхме сълзи в очите му, но той все пак накрая завърши с усмивка и съумя да извади позитивите от представянето си.

"Болезнено е да загубя мача по подобен начин. Имах своите шансове да поведа в първия сет, но не се възползвах, а Новак играеше страхотно. Той заслужаваше златния медал, тъй като неизменно повишавашие своето равнище в най-тежките моменти. Той изигра някои невероятни удари в тайбреците и се получи един страхотен двубой. Разочарован съм, но ще напусна корта с високо вдигната глава. Дадох всичко, което имам. Да се боря за Испания означава всичко за мен. Горд съм с начина, по който играх днес.

Винаги искам да спечеля, но знам, че трябва да бъда доволен от този сребърен медал. Напът съм да създам едина наистина велика кариера и се надявам да продължа в същия дух. Щастлив съм да донеса този медал на Испания. Все още съм много млад и съм сигурен, че моето време ще дойде. Един ден ще донеса това злато у дома. Дотогава ще чакам този момент и ще работя, за да съм готов за него. Засега ще трябва да се задоволя със спечелването на среброто, което също е прекрасно постижение" - коментира Алкарас пред камерите на Евроспорт.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас през сълзи: Болезнено е, но Новак беше страхотен; напускам с високо вдигната глава Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook