Алкарас през сълзи: Невероятно е да споделям корта с Новак и да се уча от него; горд съм

от в 08:49 на 21.08.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас и Новак Джокович изиграха двубой, в който не заслужаваше да има загубил, но все пак младият испанец трябваше да е този, който да преглътне горчилката от поражението и да отстъпи в близо 4-часовия финал на Мастърса в Синсинати, въпреки че разполагаше с мачбол във втория сет.

Световният номер едно пък видимо прие много тежко загубата и за пръв път го видяхме да плаче, откакто е в ATP Тура, но бързо съумя да овладее негативните емоции и да извлече позитивите от героичното си представяне:

"Бих искал да поздравя Новак. Невероятно е да споделяме корта и да се уча от теб. Този двубой беше изключително оспорван и много малко ме раздели от победата, но научих много от шампион като теб. Честно казано съм горд със себе си. Не знам защо се разплаках, тъй като наистина се борих до последната точка и оставих всичко от себе си на корта. Почти победих един от най-великите на всички времена. Напускам корта изключително щастлив от това, което направих.

Днес беше наистина много трудно да се играе срещу Новак. Във всяко едно разиграване, то той вкарваше поне 5-6 топки в полето ми. Точно затова е наистина много тежко физически, защото си принуден да бягаш от единия в другия ъгъл през абсолютно цялото време. Опитах се да се справя с физическото предизвикателство, само че наистина бях на ръба.

За мен е страхотно, че когато Джокович играе срещу мен, то се сеща за своите битки срещу Рафа и останалите най-велики тенисисти. Това значи, че се движим в правилната посока.

Накрая бях наистина на физическия си лимит и нямах сили да печеля точки от основната и затова започнах да играя толкова често на мрежата. Виждах, че тази стратегия работи и дори моят треньор ме съветваше да продължавам с нейното използване.

Невероятно е да чуя от Джокович, че това е бил един от най-трудните му мачове някога, имайки предвид в какви исторически сблъсъци е участвал през своята кариера. Той вече е казвал, че двубоите срещу мен са едни от най-тежките за него от началото на кариерата му, а това означава, че вършим страхотна работа с моя щаб. Точно подобни битки ни показват, че трябва да продължим да работим по същия начин" - сподели световният номер едно непосредствено след края на финала.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас през сълзи: Невероятно е да споделям корта с Новак и да се уча от него; горд съм Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | новак джокович | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook