Алкарас продължава да лети високо в Париж и е сред 1/4-финалистите след нов чист успех

от в 00:50 на 30.05.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас беше само на точка от отпадането във втория кръг на Ролан Гарос, когато осъществи фамозен обрат над опитния си сънародник Алберт Рамос-Виньолас. Този успех сякаш даде нов живот на 19-годишния тенисист в турнира и днес той спечели втори пореден мач в последователни сетове, отстранявайки Карен Хачанов с 6:1 6:4 6:4. По този начин ибериецът се превърна в най-младия състезател с два достигнати четвъртфинала в Големия Шлем от 1993-та година насам, а единствено Александър Зверев го разделя от дебютното му класиране за финалната четворка на "мейджър" събитие.

Първият сет започна със стряскащо надмощие на Алкарас, чиято скорост на игра беше абсолютно непосилна за руснака. Тийнейджърът удряше всяка топка с максимална сила и принуждаваше Хачанов да се защитава нетипично много. Сребърният олимпийски медалист се опита да изостри играта, само че това се случи с цената на сериозно количество непредизвикани грешки от негова страна. Това позволи на шампиона от Мадрид да поведе с 5:0 гейма за само 20 минути игра и съвсем скоро вече имаше преднина в сетовете.

21-ият поставен отговори на предизвикателството и ясно видяхме защо до неотдавна беше член на топ 10. Испанецът обаче веднага се приспособи към новата ситуация на корта, като прибегна да любимите си къси топки, чиято ефективност беше поразителна и Хачанов инкасира брейк в седмия гейм. Оттам насетне наблюдавахме първокласен тенис от двамата състезатели, които действаха с огромно ниво на агресия, ала Алкарас беше малко по-устойчив и заслужено измъкна втората част.

Третият сет предложи най-сериозна интрига, защото световния номер 25 диктуваше разиграванията чрез своя форхенд, докато младокът допусна лек спад и пресилваше редовно своите удари. Същевременно моментите на магия не липсваха от ракетата на тийнейджъра, който реализира един невероятен лоб между краката, за да реализира поредния си пробив в мача и много скоро можеше да се поздрави с чиста победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас продължава да лети високо в Париж и е сред 1/4-финалистите след нов чист успех Калоян Соколов
Теми:  
atp | карен хачанов | карлос алкарас | Обзори | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook