Алкарас профуча през Грийкспор за 57 минути и изпревари Голямата тройка по нов показател

от в 15:01 на 29.09.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас продължава да демонстрира върхова спортна форма след ранното отпадане на US Open и днес записа шестата си поредна победа. Героят за Европа от Laver Cup изглежда много по-свеж от останалите си съперници, които пристигнаха безкрайно изтощени в Азия и отпаднаха почти веднага на големите турнири в Пекин и Токио, но това не важи за Карлитос, който в момента изглежда сякаш не може да бъде спрян.

Бившият номер едно се класира за 1/4-финалите на ATP 500 надпреварата в китайската столица, след като запази тенденцията да печели всеки път без загубен сет срещу Талон Грийкспор, срещу когото вече е с положителен баланс от 5:0 в преките им срещи. Алкарас се нуждаеше от едва 56 минути, за да триумфира с крайното 6:1 6:2, за да запише своята победа номер 200 в ATP Тура, а в следващата фаза испанецът ще премери сили със сребърния медалист от Олимпиадата в Токио - Карен Хачанов.

Стартът на Карлитос беше повече от впечатляващ, след като той дори не даде геймбол на нидерландеца в първите пет гейма - 5:0. Грийкспор пък не можеше да намери очертанията на корта и завърши откриващата част без нито един завършващ удар и цели 12 непредизвикани грешки. Алкарас все пак показа, че е човек и световният номер 39 най-после се разписа в резултата, но впоследствие фаворитът затвори частта в своя полза след едва 24 минути игрово време.

Непоставеният играч започна много по-оптимистично във втората част, където спечели първото си подаване, но последва нова серия от 5 поредни гейма за 4-кратния "мейджър" носител, чиито мълниеносни удари пронизваха безпощадно линиите - 5:1. Нидерландецът все пак направи крачка напред спрямо миналия сет и взе втори гейм, само че той нямаше сили за нищо повече и капитулира след едва 57-минутен престой на корта.

Любопитното е, че ибериецът се нуждаеше от само 252 мача, за да запише 200 успеха в ATP Тура, което е второто най-добро постижение в историята по този показател, като лидер е Джон Макенроу, който е направил същото за 245 срещи. За сравнение, то Рафаел Надал се е нуждаел от 255 мача, Новак Джокович от 274, а Роджър Федерер от 302.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас профуча през Грийкспор за 57 минути и изпревари Голямата тройка по нов показател Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook