Алкарас с послание към опонентите: Ако искат да ме победят, трябва да са готови да страдат

от в 17:16 на 06.09.2023
Мирела Николова

През миналата година Карлос Алкарас се превърна в най-младия номер едно в историята и не спира да впечатлява с бързото си развитие, като всичко това оказва сериозно влияние върху самочувствието на младока, който вече нееднократно заяви колко по-уверен се чувства сега, отколкото преди 12 месеца. Без да срещне каквито и да е затруднения, 20-годишният испанец се класира за 1/4-финалната фаза на US Open, като по-късно тази нощ ще се изправи срещу бившия финалист в турнира Александър Зверев.

В едно от последните си интервюта за Eurosport миналогодишният шампион в Ню Йорк за пореден път демонстрира своята огромна увереност, която е придобил през последните месеци, отправяйки към съперниците си посланието, че ще трябва сериозно да се потрудят, ако искат да го повалят.

"Истината е, че съм доста по-спокоен в сравнение с миналата година. Вече неведнъж съм бил част от сблъсъци с голям залог на турнири от Шлема и въпреки че съм само на 20 години, се чувствам опитен в по-завързани ситуации. Има много моменти, в които подхождам със значително повече увереност в сравнение с преди.

Играя по-спокойно отпреди, защото съм наясно, че ако другите искат да ме победят, те трябва да са готови да страдат, да тичат много и да играят на изключително високо ниво за дълго време. Физически се чувствам отлично, в ментален аспект съм силен, игрово се представям също страхотно, така че изпитвам спокойствие в ключовите моменти", споделя световният №1.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас с послание към опонентите: Ако искат да ме победят, трябва да са готови да страдат Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | интервю | карлос алкарас | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook