Алкарас: Сбъднах детска мечта; ще подходя към финала сякаш е мач от 1-ви кръг

от в 09:20 на 02.04.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас изигра пореден изумителен двубой в Маями и отстрани миналогодишния шампион Хуберт Хуркач. Тийнейджърът се поздрави с втори успех над играч от топ 10 в хода на седмицата, след като по-рано се справи със съпротивата на Стефанос Циципас. Така Алкарас се превърна в най-младия играч достигал до финал от сериите "Мастърс", откакто Надал постига това на надпреварата в Монте Карло през 2005-а година.

18-годишният играч ще излезе тази неделя в решителна битка за трофея срещу Каспър Рууд, а евентуална победа би го приближила изключително много до целта му за сезона, а именно влизане в челната десетка. Самият испанец признава колко невероятно е случващото се през последните дни, но същевременно остава здраво стъпил на земята и показва готовност да направи последната крачка към титлата:

"Изпитвам много силни емоции в момента. Това са нещата, за които мечтаеш в детските си години и съм невероятно щастлив да достигна дотук. Много ми харесва да играя в Маями, защото публиката е страхотна и се чувствам като у дома. Същевременно не искам да се главозамайвам, така че ще подходя към следващия мач по същия начин и няма да мисля за неговата важност. Ще изляза на корта с мисълта, че това е първата ми среща в турнира и смятам да се насладя на момента.

Днес двубоят беше много тежък. Нямах никакъв отговор на неговия сервис и знаех, че ще бъде дълга битка и вероятно ще се реши в тайбреци. Още в началото видях, че нямам особени шансове на посрещане и се изтеглих значително по-назад, което даде известен резултат в решителните моменти и постигнах една наистина страхотна победа" - коментира световният номер 16.

Източник: ATP

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас: Сбъднах детска мечта; ще подходя към финала сякаш е мач от 1-ви кръг Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook