Алкарас се спаси от неприятности срещу световния №78 и продължава към трети кръг

от в 22:28 на 01.09.2022
Мирела Николова

Откритото първенство на САЩ е турнирът, на който през миналата година Карлос Алкарас направи сериозна заявка за бъдещи големи успехи, след като надделя над Стефанос Циципас в осминафиналите. На старта на тазгодишното издание на надпреварата испанецът бе затруднен от Себастиан Баез, но в крайна сметка продължи към втория етап, където днес се изправи срещу световния №78 Федерико Кория. 

Младокът стартира по феноменален начин и без да срещне каквито и да е проблеми, се поздрави с успеха в първите два сета и макар в третата част да позволи известен спад в нивото си, той все пак успя да затвори срещата в последователни части - 6:2 6:17:5. Така испанецът си гарантира място в третия кръг на турнира, където ще се изправи срещу местния талант Дженсън Бруксби.

Още от първите минути на двубоя световният №4 налагаше неимоверно високо темпо на игра, взимайки топката бързо след отскока и изпълнявайки ударите си с максимална скорост. Кория не успяваше да намери отговор на перфектно изградените атаки на своя опонент и съвсем скоро инкасира два пробива, довели до бърз аванс за Алкарас в общия резултат.

Съотношението на силите остана същото и във втората част, където печелившите удари от ракетата на испанеца продължиха да изобилстват, благодарение на което той си изгради ранна преднина от нови два брейка и 4:0. Аржентинецът достигна до два шанса за връщане на единия от пробивите в шестия гейм, но младокът отново показа класата си и се измъкна от затрудненията, а впоследствие спечели още веднъж съперниковото подаване и подпечата успеха си и в този сет.

Статуквото не се промени и в началото на третата част, когато Кория изглеждаше безпомощен срещу непрекъснатите офанзиви на противника и отново изостана с 1:4. Тогава последва известен спад в представянето на фаворита, който вдъхна увереност на световния №78 и се стигна до възвръщане на равенството. Непоставеният състезател дори се сдоби с 4 брейкбола в деветия гейм, ала Алкарас отново разгърна богатия си арсенал и се спаси от неприятности. Съвсем скоро той се възползва от колебанията на опонента си на линията за сервис и съумя да пробие в последния възможен момент, за да си осигури място в следващия етап.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас се спаси от неприятности срещу световния №78 и продължава към трети кръг Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | карлос алкарас | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook