Алкарас: Щастлив съм, че вървя по стъпките на Рафа; славата няма да ме промени

от в 13:39 на 25.04.2022
Мирела Николова

Карлос Алкарас за пореден път доказа, че предстои да бъде една от водещите фигури в световния мъжки тенис в бъдеще, след като само на 18 години дебютира в топ 10 на световната ранглиста, повтаряйки постижението на легендарния си сънародник Рафаел Надал през 2005 година. След триумфа в Барселона младият испанец не скри радостта си от изминалата седмица, но също така заяви, че няма да позволи славата да го заслепи.

"Винаги съм бил обикновен човек. Не се страхувам от славата - тя няма да ме промени. Ще си остана такъв, какъвто съм", каза Алкарас. "Щастлив съм, че на 18 години съм в топ 10 и вървя по стъпките на идола ми Рафа. Впечатляващо е да постигна подобно нещо на същата възраст като него.

Не си поставям лимити. Искам да запазя нивото си на игра от тази седмица, и смятам, че ако това се случи, имам страхотна възможност да продължа да се катеря нагоре. Единствената ми цел в момента е да надграждам и да се наслаждавам на играта.

До себе си имам Хуан Карлос, който може да ми каже колко е трудно и колко жертви са необходими, за да стигна до първата позиция в ранглистата. Мисля, че съм на прав път. Ако нещата останат такива, каквито са, и продължа да се представям добре, ще имам шансове, но това не гарантира нищо", добави още тийнейджърът за предимството да работи с опитен треньор.

Източник: ATP

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас: Щастлив съм, че вървя по стъпките на Рафа; славата няма да ме промени Мирела Николова
Теми:  
atp | барселона | интервю | карлос алкарас | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook