Алкарас: Ще играя на абсолютния си максимум срещу Надал, защото той би искал точно това

от в 02:24 на 17.10.2024
Калоян Соколов

"Six Kings Slam" се явява предпоследната надпревара в звездната кариера на Рафаел Надал, а утре той ще премери сили със своя партньор на двойки от Олимпиадата в Париж - Карлос Алкарас.Настоящият световен номер две надигра категорично Холгер Руне на 1/4-финалите в Рияд и изглежда като огромен фаворит в сблъсъка срещу своя идол, който не е играл официален мач от 29-ти юли насам.

Големият въпрос обаче сякаш беше дали Карлитос ще покаже сантименти към легендарния си сънародник, след като Матадора през миналата седмица обяви, че ще приключи своята кариера на тазгодишните финали на Купа "Дейвис" и демонстративното състезание в Саудитска Арабия ще бъде финалната ни възможност да видим 22-кратния "мейджър" носител в ролята на индивидуален състезател.

Алкарас пък напълно отхвърли подобна възможност и това е напълно разбираемо, защото освен всичко изказано от 21-годишния тенисист, то той има 6 милиона (долара) причини, за да не подхожда с милосърдие в предстоящия си сблъсък с манакореца:

"Рафа все още е моят идол. Той е изключително важен човек за моя живот и кариера. Не крия, че именно Рафа е една от основните причини да стана професионалист. Не мога да кажа дали да играя срещу него ще ми е толкова приятно, имайки предвид особения момент, но ще се опитам да се наслаждавам.

Със сигурност ще играя на абсолютния си макисимум в мача, защото Рафа би искал точно това. Той тренира много здраво през последние 2 дни, усеща топката отлично и я удря много здраво.

За легенда като него няма толкова голямо значение, че е бил далеч от тениса през последните 3-4 месецз и съм сигурен, че ще се завърна на високо ниво. Знам, че ще трябва да покажа добър тенис, за да го победя. Ще играя на максимум и без страх" - сподели Алкарас по време на интервюто си на корта.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас: Ще играя на абсолютния си максимум срещу Надал, защото той би искал точно това Калоян Соколов
Теми:  
atp | six kings slam | интервюта | карлос алкарас | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook