Алкарас: Синер е най-добрият през сезона, но знам как да го поставя в неудобно положение

от в 08:56 на 07.06.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас минаваше с лекота през почти всеки един съперник през последните две години, проправяйки си път към върха в ранглистата, но това никога не е важало за Яник Синер, който определено знаеше как да абсорбира мощта на испанеца и дори имаше аванс от 4:3 в преките двубои между двамата.

Алкарас обаче изравни резултата, след като постигна обрат в 1/2-финалите на тазгодишния Мастърс в Индиън Уелс, нанасяйки досега единствената загуба на италианеца през сезона. Днес пък двамата ще се изправят в директен спор за място във финала на Ролан Гарос, а шампионът от Уимбълдън очевидно вече брои часовете до началото на битката със своя голям съперник и приятел:

"Мачовете със Синер са като маратон. Непрекъснато трябва да тичаш от посока в посока. Говорим за тенисист, който винаги дава абсолютно всичко от себе си и се бори до последно. Той е най-добрият играч от началото на година и прави почти всичко перфектно. Движението му по корта и ударите му са на невероятно ниво. Срещу него си принуден да влагаш абсолютния си максимум при всяко едно отиграване и това е най-тежкото. В същото време това ми харесва изключително много. Обичам точно такива предизвикателства и тежки битки. Всичките ни досегашни сблъсъци са се превръщали именно в такива.

Яник непрекъснато ме принуждава да търся решения и начини за победа, както съумях да го сторя в Индиън Уелс, когато загубих първия сет с 1:6 гейма, но след това намерих начин да го поставя в неудобно положение и се надявам отново да го направя. Разбира се, Яник също е наясно как да стори това с мен и остава да видим кой ще приложи по-добре своята тактика. Подобни ситуации ми помагат да се подобрявам като тенисист и чакам с огромно нетърпение отново да изляза на корта срещу него" - заяви бившият номер едно на последната си пресконференция

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас: Синер е най-добрият през сезона, но знам как да го поставя в неудобно положение Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | ролан гарос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook