Алкарас след отпадането: Чувствах се пришпорен през цялото време; ще се оплача на ATP

от в 04:54 на 21.06.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас завърши цялата минала година без загубен мач на тревни кортове, печелйки титлите в Куинс и на Уимбълдън. Шампионът от Ролан Гарос се намираше в серия от 12 поредни победи на зелената настилка, но днес тя беше прекъсната от Джак Дрейпър, който е във формата на живота си, след като през миналата седмица триумфира в Щутгарт, завоювайки дебютна ATP титла.

Карлитос не пропусна да отдаде заслуженото на своя съперник при медийната си изява след мача, но не скри своето недоволство, когато беше запитан за отношението му спрямо новото правило, което от ATP тестват през тази седмица, а именно часовникът да стартира автоматично 3 секунди след края на предходното разиграване, което намалява драстично времето за подготовка преди сервис.

"Чувствах се пришпорен през цялото време. Мисля, че това е нещо лошо за тенисистите. Завършвах дадено разиграване на мрежата и нямах време даже да си поискам топки, за да сервирам, а какво остава за тупканията след това. Никога не съм виждл нещо подобно в тениса. Ако изиграеш дълго разигравание или спечелиш точката на мрежата, то трябва да имаш поне няколко секунди, за да отидеш до кърпата или да изпълниш своята сервис рутина.

Аз например винаги искам да имам четири топки в себе си и държа на тупканията, защото са част от рутината ми и съм сервирал цял живот по този начин. Днес нямах нужното време, за да сервирам по най-добрия възможен начин и останалите играчи се чувстват по абсолютно същия начин. Това не е добра промяна за нас и смятам да се оплача на ATP" - сподели Алкарас по време на своята пресконференция.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас след отпадането: Чувствах се пришпорен през цялото време; ще се оплача на ATP Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | куинс | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook