Алкарас след отпадането: Имах, чувството, че играя срещу топ 5 тенисист; същинска лудост

от в 10:19 на 11.10.2024
Елеонора Александрова

Карлос Алкарас не беше усещал вкуса на поражението от US Open насам, но Томаш Мхач показа, че не се страхува от авторитети и изгра фантастичен двубой, за да изхвърли световния номер две от надпреварата в Шанхай. Алкарас обаче изглежда приема загубата си по най-достойния възможен начин и оправданията отсъстваха за сметка на множество похвали към съперника от страна на 4-кратния "мейджър" носител.

Имам чувството, че днес играх срещу тенисист от топ 5 на света. Дори не топ 10, а топ 5. Нивото му беше толкова високо. Мислех, че ще ми даде възможност, някакъв прозорец, за да се завърна в мача, но това не се случи. Той игра на изключително равнище от първата до последната точка. Беше невероятна с каква скорост удряше топката. Самият аз се чувствах много добре на корта, движех се чудесно и удрях топката отлично, но в някои точки нямах никаква представа какво да правя срещу него.

Беше наистина невероятно. Същинска лудост. През цялото време той ме докарваше до лимита ми и това в един момент ме накара да мисля как трябва да насочвам всяка една топка на правилното място в правилното време, защото просто нямах право на нито едно грешно решение и Махач веднага беше готов да ми направи уинър. Мисля, че ключово за развръзката на мача се оказа огромното напрежение, под което съумя да ме постави.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас след отпадането: Имах, чувството, че играя срещу топ 5 тенисист; същинска лудост Елеонора Александрова
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | томаш махач | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook