Алкарас след отпадането от US Open: Очевидно не съм достатъчно зрял за подобни мачове

от в 08:22 на 09.09.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас беше считан за сигурен финалист на тазгодишния US Open още преди началото на турнира и всички очаквахме да станем свидетели на трети пореден епичен финал между него и Новак Джокович. Защитаващият шампион обаче не се представи на достатъчно високо ниво в 1/2-финалния си сблъсък срещу Даниил Медведев, докато руснакът напомни за времената, в които беше номер едно в света и заслужено отстрани настоящия водач в световната класация, а ето какво сподели Алкарас на своята пресконференция след загубата:

За загубата на контрола над емоциите:

- Мисля, че започнах мача много добре и първият сет беше много близък. В тайбрека обаче изгубих ума си и изиграх няколко много лоши точки след 3:3, в които не вложих никаква мисъл и контрол. Борих се близо един час и предахо сета с няколко глупави грешки, което беше болезнено. Даниил пък играеше страхотно и за мен стана наистина трудно да се завърна в мача и да заиграя отново най-добрата си игра. Истина е, че почти хвърлих ракетата на земята, но съумях да намеря нужния самоконтрол и да не го сторя, въпреки че ми беше много трудно в този момент.

За това как е казал, че е различен играч и как днешната загуба ще му помогне да се развие занапред:

- Tакива негативни двубои са неизбежни, въпреки че действително се чувствам различен и по-зрял играч. Той се представи много добре, докато аз не съумях да намеря правилните решения в мача, а мислех че в момента съм по-силен от него, когато става въпрос за излизане от трудни ситуации. Ще променя начина си на мислене. Очевидно не съм достатъчно зрял за подобни мачове и ще трябва да науча урока си.

За това колко време ще му отнеме да преглътне загубата:

- Не знам. Вероятно дни или дори седмици. Не вярвам, че ще мисля за тази загуба чак толкова дълго време. Длъжен съм да извлека своите уроци, чрез които за в бъдеще да бъда по-добър. Подобни поражения те тласкат много към това да се подобриш и да израснеш. Трябва да говоря с екипа си и да видим как мога да прогресирам.

За съперничеството си с Медведев:

- Даниил определено сега е тук и винаги е бил тук. Играхме три пъти тази година, като ставаше въпрос за два 1/2-полуфинала в Големия шлем и един финал на Мастърс. Сигурен съм, че занапред ще играем още много важни мачове в решителните фази на големите турнири. Ще бъде страхотно съперничество. Винаги правим страхотни битки помежду си, в които има много интересни точки.

За това какво е направил различно Медведев, за да го победи този път и какво мисли за подкрепата на публиката:

- Той игра с по-голяма скорост в отиграванията си. Форхендът му в движение беше отличен. Не ми позволи да намеря собствения си тенис. Насочваше страхотно ударите си, почти не допускаше грешки и сервира на високо ниво. Игра своята игра. 10 от 10, както сам беше казал преди.

Даниил е един от играчите с най-добър ретур в Тура. Невероятно е как може да връща топката толкова дълбоко и силно, имайки предвид от колко далеч посреща. Когато играя сервис-воле, то той винаги намираше как да направи пасингшот от "своята къща". Действително трябваше да бъда по-разнообразен със сервиса си и ще го направя в следващия мач.

Подкрепата беше невероятна. Публиката не спря да ми вдъхва кураж, след като изостанах с 0:2 сета и получих страхотно количество позитивна енергия и любов. Със сигурност няма да го забравя.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас след отпадането от US Open: Очевидно не съм достатъчно зрял за подобни мачове Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | интервюта | карлос алкарас | Пресконференции

Коментари
Следвайте ни в Facebook