Алкарас след отпадането: Това е най-слабият мач в кариерата ми; исках да напусна корта

от в 09:13 на 17.08.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас е останал изключително недоволен от настилката в Синсинати и нямаше намерение да крие това. Испанецът сподели как кортовете в Охайо са много по-бързи спрямо всички останали в Тура през тази година и дори изказа мнение, че на надпреварата се играе някакъв друг вид спорт, а не тенис.

Световният номер 3 още вчера изглеждаше изключително ядосан по време на мача си срещу Гаел Монфис, в който допусна обрат и го видяхме за пръв път да чупи ракета в кариерата си, а самият Карлитос определи вчерашното си представане за най-слабото изобщо в цялата си кариера:

Честно казано беше много тежко за мен. Мисля, че това е най-лошият мач в цялата ми кариера досега. Изобщо не можех да играя. Тренирах много добре през последните дни, като удрях топката чисто и се движех отлично. Днес обаче имах чувството, че играя напълно различен спорт от тенис.

Централният корт е изключително бърз и топките летят много по-бързо, отколкото на другите кортове. Отскокът е много по-голям и усетих още при загрявката, че главният стадион няма нищо общо с останалите игрища в комлекса. Не мога да си обясня защо това е така. Не мога също така да си обясня какво се случи и защо се чувствах толкова зле, но този мач беше невъзможен за спечелване от моя страна.

Винаги отивам на турнир с мисълта, че съм готов да го спечеля. Мислех, че съм способен да покажа най-добрия си тенис на корта, а вместо това се получи мач, в който най-дългото разиграване беше около 5 удара. Знам как да играя на този корт, но тази година настилката е напълно различна и се играеше някакъв друг вид спорт. Знаете, че никога досега не съм чупил ракета на корта, защото съумявах да се контролирам, само че този път се усещах напълно безпомощен и гневът надделя над мен. В един момент често казано исках да напусна корта. Знаете, че всички играчи имат подобни моменти на корта и днес това се случи на мен.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас след отпадането: Това е най-слабият мач в кариерата ми; исках да напусна корта Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook