Алкарас след петсетовия трилър: Не изпитвах нервност, а се наслаждавах на битката

от в 11:42 на 26.05.2022
Мирела Николова

Вчерашният ден ни предложи множество изпълнени с интрига и драма до последния момент сблъсъци на Откритото първенство на Франция, един от които бе двубоят между Карлос Алкарас и сънародника му Алберт Рамос Виньолас. Младият испанец трябваше да спасява мачбол в края на четвъртата част, след което изоставаше с пробив в решителния пети сет, но въпреки това успя да обърне събитията в своя полза и да се поздрави с крайния успех след повече от 4 часа и половина на корта. След края на срещата тийнейджърът не скри радостта си от триумфа, а ето и какво сподели той на последвалата пресконференция:

"Винаги съществува напрежение по време на мач, но мисля, че днес не изпитвах нервност. Може би в края на четвъртия сет, когато бях изправен пред мачбол, се прокрадна тази мисъл: "Е, ти си на една точка от загубата". Опитах се обаче да не мисля, че това е Ролан Гарос, а просто да извлека максималното от този момент.

В четвъртия и петия сет се усмихвах на моя отбор, така че се наслаждавах на битката. Искам да играя големи мачове срещу най-добрите тенисисти в света. Все още съм млад, но същевременно бих казал, че съм доста опитен играч. Чувствам се комфортно да играя на големи стадиони, да бъда част от оспорвани сблъсъци, да играя на турнири от Големия шлем. Силен съм както физически, така и психически. Мисля, че съм готов за такива мачове", заяви 19-годишният испанец.

Източник: АТР

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас след петсетовия трилър: Не изпитвах нервност, а се наслаждавах на битката Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook