Алкарас: След спечелването на US Open се превърнах в мишена

от в 17:41 на 11.12.2022
Мирела Николова

Карлос Алкарас направи изключително впечатляващ сезон, по време на който завоюва своята дебютна титла от Големия шлем на Откритото първенство на САЩ и се изкачи до лидерската позиция в световната ранглиста, превръщайки се в най-младия номер едно в историята. За съжаление обаче, сезонът на испанеца трябваше да приключи преждевременно, след като тийнейджърът получи контузия на Мастърса в Париж, която го принуди да се откаже от участие във Финалите на АТР. 

Наскоро той даде интервю за Arab News преди предстоящото си участие в демонстративната надпревара Mubadala World Tennis Championships (16-18 декември), като сподели, че вече е почти напълно възстановен и е готов за старта на новия сезон, през който основната му цел ще бъде добро представяне на турнирите от Големия шлем и запазването на лидерската позиция в световната класация. Освен това младокът разказа и за чувството да бъде на върха в ранглистата, както и какво се е променило след триумфа му на US Open.

"Все още имам чувството, че това е един сън. Честно казано, мисля често за изминалия сезон, за позицията ми в ранглистата и не мога да повярвам. Мисля си: "Това наистина ли се случва? Наистина ли съм номер едно?". Сякаш сънувам. Все някога трябва да го осъзная.

След спечелването на US Open ми предстояха още турнири, така че нямах време да осъзная на 100% какво всъщност се случи в Ню Йорк. Няма съмнение, че това беше уникално преживяване за мен. Мога да кажа, че нищо не се е променило за мен оттогава, освен факта, че се превърнах в мишена за останалите, което е нормално, имайки предвид, че всеки иска да победи световния №1. Трябва да съм готов за това през новия сезон", добави още 19-годишният тенисист.

Източник: GoTennis.ru


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: След спечелването на US Open се превърнах в мишена Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | интервю | карлос алкарас | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook