Алкарас след успеха над Беретини: Един от най-добрите ми мачове дотук в кариерата

от в 20:13 на 29.10.2021
Мирела Николова

18-годишният Карлос Алкарас продължава да изумява тенис обществеността и след като в предишната фаза испанецът се справи със съпротивата на бившия лидер в ранглистата Анди Мъри, днес той записа нова престижна победа над световния №7 Матео Беретини в битка, продължила 2 часа и 45 минути. Благодарение на своята безапелационна игра и невероятна психика младокът си осигури участие в полуфиналната фаза на турнира във Виена, а ето и какви бяха неговите думи непосредствено след края на сблъсъка:

"Беше фантастичен двубой, изиграх страхотен първи сет, а във втория също имах своите шансове", каза тийнейджърът. "Той обаче започна да сервира по-солидно и не ми даваше много възможности при посрещане. Беше доста оспорван мач и дори смятам, че днешното ми представяне бе едно от най-добрите ми дотук в Тура. Истински щастлив съм от начина, по който играх днес, беше невероятно. Опитах се да бъда агресивен през цялото време. В трудните моменти от мача беше необходимо да правя точно това.

Психическият аспект е най-важната част в тениса. Без съмнение, това е от огромна важност за успеха във всяка среща и беше ключът към спечелването и на този сблъсък. След като имах шансове да пробия сервиса му, а впоследствие загубих тайбрека на втория сет, щеше да ми бъде трудно да се мобилизирам в решителната част, ако нямах добра психика", добави още младата надежда на испанския тенис.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас след успеха над Беретини: Един от най-добрите ми мачове дотук в кариерата Мирела Николова
Теми:  
atp | виена | интервю | карлос алкарас | любопитно | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook