Алкарас след успеха над Беретини: Гладен съм за още; мечтая за спечелването на трофея

от в 07:09 на 11.07.2023
Мартин Петков

Карлос Алкарас късно снощи засвидетелства за пореден път огромното си израстване по отношение на играта на трева и се поздрави с безспорно най-добрата победа в кариерата си на зелената настилка, надделявайки над Матео Беретини в четири сета на Уимбълдън. Испанецът с представянето си в хода на сблъсъка съумя напълно да обезличи непробивания досега начален удар на бившия финалист в турнира, при което записа деветия си пореден успех на трева и подпечата класирането си за своя дебютен четвъртфинал в All England Club.

Световният номер едно също така не пропусна да изрази бурно радостта си след официализирането на победата си, като неколкократно чухме от него традиционния за испанците вик "Vamos!", а впоследствие в интервюто си на корта Карлитос сподели, че се чувства повече от прекрасно да е във финалната осмица на Уимбълдън и е "гладен" за още:

"Знаех, че ще бъде трудно. Матео е страхотен играч. Той вече е достигал до финала тук, така че бях запознат с това колко добре играе на трева. Разбира се, че никога не е лесно, след като си загубил първия сет в мача, обаче знаех, че въпреки това ще имам своите шансове. Трябваше да остана концентриран и да не се поддавам на моментните си настроения, като това е нещо, над което работя да подобрявам. Мисля, че се справих отлично в този аспект и съм истински щастлив от това, че се завърнах в резултата и изиграх силен мач.

Гладен съм за още. Наистина на първо време исках да достигна до тази фаза на турнира. Миналата година отпаднах в четвъртия кръг, поради което сега дойдох с основната цел да се класирам поне за четвъртфиналите в надпреварата. Това ми беше първата мисия, а сега гледам напред в турнира за още. Мечтата ми е да играя финал на Уимбълдън и да спечеля титлата един ден. Надявам се, че ще мога да осъществя мечтата си още тази година, но засега съм доволен, че съм сред четвъртфиналистите.", завърши шампионът в Куинс, за когото предстои в следващия си мач да срещне своя връстник Холгер Руне, който през вчерашния ден елиминира родната ни първа ракета Григор Димитров.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас след успеха над Беретини: Гладен съм за още; мечтая за спечелването на трофея Мартин Петков
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook