Алкарас срещна съпротива срещу друг 20-годишен, но не допусна изненада в Торонто

от в 07:14 на 10.08.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас постигна успех в първия си двубой от финала на Уимбълдън насам. Водачът в световната ранглиста имаше тежката задача да се изправи срещу друг изключително талантлив млад тенисист, а именно Бен Шелтън и беше сериозно тестван в определени периоди от срещата, но все пак не допусна изненада и заслужено продължи към 1/8-финалите на Мастърса в Торонто, където ще премери сили с Хуберт Хуркач.

Световният номер едно видимо не се намираше в оптимален игрови ритъм през първите минути от сблъсъка и Шелтън получи две ранни възможности да пробие, само че последваха няколко бурни атаки от водача в схемата, с които той се измъкна от тежката ситуация.

Скоро шампионът от Уимбълдън заигра с познатото ниво на интензитет, а това означаваше, че Шелтън може само единствено да се надява как бурята скоро ще отмине, което обаче не се случваше и испанецът се откъсна напред с 4:1 гейма. Оттам насетне двамата играчи печелеха лесно своите подавания, за да се стигне до 5:3 в полза на топ поставения, който проведе пореден безупречен сервис гейм и така сложи точка на откриващия сет в своя полза.

Втората част извади на показ изключително силния сервис на непоставения състезател, а Алкарас така и не достигна до точка за пробив. 20-годишният левичар постигаше множество лесни точки с помощта на началния си удар и се справяше отлично в близост до мрежата, но така и не съумя да направи нещо повече на ретур, което предопредели изиграването на тайбрек. Там двукратният "мейджър" носител бързо взе преднина от 4:1 точки, като така до голяма степен сложи точка на спора и много скоро си осигури своята първа победа на канадска земя в кариерата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас срещна съпротива срещу друг 20-годишен, но не допусна изненада в Торонто Калоян Соколов
Теми:  
atp | бен шелтън | карлос алкарас | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook