Алкарас започна трудно, но след това се развихири и стартира с победа в Рио!

от в 04:58 на 15.02.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас загатна, че е готов да се намеси в борбата за големите титли още през този сезон, макар че все още е на крехката възраст от 18 години. Тийнейджърът спечели младежките финали на ATP в края на 2021-а, а на тазгодишния Аустрелиън Оупън беше участник в един от най-качествените мачове на турнира, в който отстъпи на Матео Беретини в петсетова драма. 

Днес младокът пък за пръв път стъпи на клей от началото на годината и трябваше да се изправи срещу изключително коравия си сънародник Жауме Мунар, който е първокласен играч на червени кортове. Алкарас имаше нужда от известно време, за да привикне към настилката и оттам насетне разгърна напълно огромния си потенциал, което ми позволи да запише победа на старта на надпреварата в Рио Де Жанейро, а в следващия кръг го очаква сблъсък с един измежду Даниел Елахи Галан и Федерико Делбонис.

Световният номер 29 започна в характерния си агресивен стил, като Мунар нямаше никакъв отговор за мощта от другата страна на мрежата и скоро се оказа догонващ с пробив. Аутсайдерът обаче се окопити бързо и показа с какъв невероятен демараж разполага, достигайки до почти всеки опит за завършващ удар от страна на тийнейджъра. Това разклати сериозно Алкарас, който започна да допуска купища грешки и влезе в серия от цели шест поредни загубени гейма.

Така седмият поставен трябваше да осъществява обрат, ако искаше да остане в турнира, но по-опитният състезател продължи да показва страхотен тенис и имаше точки за пробив в началото на втория сет. 18-годишният тенисист все пак намери сили да предотврати евентуално ранно изоставане, а това му даде огромен прилив на енергия и последваха изключително силни минути за младока, чиито отлични изяви му позволиха да изравни общия резултат.

Третият сет се превърна в своеобразен мастърклас на Алкарас, защото испанецът нанасяше неспасяеми уинъри от всяка точка на корта и същевременно отлично разноoбразяваше темпото с къси топки, които бяха недостижими за опонента му, чиято позиция беше далеч зад основната линия. Съвсем скоро пак фаворитът взе аванс от 5:0 гейма, като впоследствие затвори с лекота двубоя в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас започна трудно, но след това се развихири и стартира с победа в Рио! Калоян Соколов
Теми:  
atp | жауме мунар | карлос алкарас | Обзори | рио де жанейро

Коментари





Следвайте ни в Facebook