Алкарас: Трябва да се наслаждаваш, докато страдаш; взех уроците от загубата срещу Джокович

от в 10:39 на 08.06.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас през миналата година просто не издържа на напрежението и крампите му попречиха да се бори за класиране на дебютен финал на Ролан Гарос. Вчера обаче бившият номер едно показа колко много е израснал ментално през това време и се оказа на печелившата страна в 4-часовата тенис война между него и Яник Синер, а ето какви бяха първите думи на щастливия победител и финалист във френската столица:

"Трябва да се научиш да се наслаждаваш, докато страдаш. Това е ключовото. Особено тук на клея на Ролан Гарос, защото разиграванията са дълги и 4-часовите мачове са нещо обичайно. Казал съм на щаба си много пъти, че е задължително да се наслаждаваш на страданието. Това е един от най-тежките мачове в кариерата ми. Същото мога да кажа и за четвъртфинала ни на US Open отпреди две години. С Яник съм изиграл голяма част от най-трудните си двубои. Той е невероятен играч, който има страхотен отбор и работи много здраво. Надявам се за в бъдеще да имаме още много такива битки.

Да, видях, че и той има проблеми. Аз крампирах също в този момент, но взех уроците си от онзи мач срещ Джокович през минаалта година, когато загубих точно заради това. Този път обаче останах спокоен и продължих, защото знаех, че крампите ще изчезнат. Продължих да се боря и търсех начин как да спечеля следващата точка. Определено беше странен сет, но последните два сета бяха на много високо ниво и съм много щастлив от всичко, което направих днес и как се възползвах от отворилите се пред мен шансове" - сподели Алкарас пред Алекс Кореча.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас: Трябва да се наслаждаваш, докато страдаш; взех уроците от загубата срещу Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook