Алкарас: Циципас играеше невероятно, но аз се борих до последната точка на мача

от в 15:05 на 30.03.2022
Мартин Петков

Карлос Алкарас не спира да впечатлява с изявите си, като навярно е тенисистът в най-добра форма към този момент, записвайки 12 успеха в последните си 13 срещи. 18-годишният талант в ранните часове на днешния ден изигра нов блестящ двубой, след като надви Стефанос Циципас, при един от мачовете на сезона, в осминафиналната фаза на Мастърс 1000 турнира в Маями. Скоро след сблъсъка испанецът коментира мислите си по време на срещата и как е успял да се противопостави срещу стратегията на гърка, като ето какво сподели в изявлението си:

"Спомням си, че мислех как трябва да си спечеля подаването си за 4:5, за да започна втория сет на начален удар. Смятах, че съм загубил първата част, тъй като беше наистина много тежко. Циципас играеше наистина невероятно към този момент, само че аз продължих да се боря до последната точка и успях да осъществя обрат.

Беше изумително изживяване да играя пред толкова шумна публика. Получих огромно количество енергия, за да се завърна в първата част и да имам възможността да надвия Стефанос пред всички тези фенове. Наистина се забавлявах на корта тази вечер.

Трудно е да играеш срещу него. Той те изтласква до лимита на силите ти. Винаги се опитва да поема инициативата и да отправя мощни удари. Знам, че Циципас е играч, който разчита основно на форхенда си. Поради тази причина опитах да удрям 2 или 3 бекхенди по диагонала и впоследствие да променям посоката по правата - това беше ключово. Мисля, че го задържах в бекхенд ъгъла му през цялото време, докато си освобождавах достатъчно пространство, за да обърна посоката и да спечеля точка." - сподели в коментара си младокът по повод тактическия си план за мача.

За Карлос Алкарас през утрешния ден предстои сблъсък на корта във Флорида, където ще срещне Миомир Кецманович, търсейки класиране на нов полуфинал в Мастърс надпреварите, след като през миналата седмица дебютира на тази фаза в Индиън Уелс.

Източник: TennisMajors.com


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Циципас играеше невероятно, но аз се борих до последната точка на мача Мартин Петков
Теми:  
интервю | карлос алкарас | мастърс 1000 | мастърс маями | маями | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook