Алкарас: Уча се как да се движа на трева от Федерер и Мъри; това на Джокович е лудост

от в 10:29 на 21.06.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас трябваше да премине през изключително тежко изпитание при дебюта си на надпреварата в Куинс, след като беше само на един гейм от това да допусне поражение срещу Артур Риндеркнеш, но в крайна сметка направи достатъчно, за да реализира обрат и да продължи към 1/8-финалната фаза. Самият световен номер две впоследствие не скри, че трудностите за него при играта на трева са все още налице, но същевременно прави всичко възможно да заличи пробойните в тениса си и съвсем скоро да е сред най-добрите и на това покритие:

Това е първият ми двубой на трева през сезона, а всяко едно начало е трудно. Това е изключително специфична настилка и не е никак лесно да се играе върху нея. По време на срещата си мислех, че постепенно ще привикна и ще подобря играта си, но определено не беше от най-добрите ми представяния.

"Радвам се, че изиграх подобен тежък двубой, тъй като имам нужда от повече състезателна практика. Сезонът е дълъг и повечето пъти няма да си на нивото, на което ти се искаш да бъдеш. Уча се да печеля подобни битки, в които не показвам особено силен тенис, но компенсирам със силна психика, Днес успях да сторя точно това и по този начин придобивам сериозна увереност, защото знам, че имам своите шансове, дори когато нещата не се получават, както ми се иска.

Очакванията ми за този турнир не са много високи. Досега съм изиграл само две надпревари на трева, в които съм записал общо около 4-5 мача. Трябва да натрупам повече опит върху тревата и прекарвам максимално много часове на корта. Куинс е емблематично събитие в тенис календара и обичам да виждам името си поставено редом до това на легендите на играта, когато спечеля даден трофей. Надявам се някога да стана победител и тук, само че в момента не съм се прицелил в титлата и се опитвам просто да подобрявам играта си.

През последните дни гледам много видеа на Федерер и Мъри, които са еталон по отношение на движението върху тревната настилка. Опитах се да наблюдавам и Джокович, само че той се плъзга все едно играе на червени кортове, а това е същинска лудост и аз просто съм неспособен да го направя. Всеки състезател има своя собствен стил на игра и за мен е грешка да се копира чужда техника, но винаги е от полза да наблюдаваш движението на най-добрите и да се опиташ да го приложиш. Там няма какво да се обърка" - завърши своята пресконференция топ поставеният в турнира.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Уча се как да се движа на трева от Федерер и Мъри; това на Джокович е лудост Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook