Алкарас: Вече съм достатъчно зрял, за да победя всеки и се целя в първото място

от в 16:54 на 23.01.2021
Калоян Соколов

Карлос Алкарас без съмнение е един от най-големите млади таланти в света на тениса. Испанският тийнейджър е първият играч роден през 2003-а година, който ще вземе участие на турнир от Големия шлем, а титлите от сериите "Чаланджър" непрекъснато се трупат в актива му и той изобщо не е далеч от влизане в топ 100, но младокът си е поставил значително по-високи лични цели.

"Мечтая да участвам в мачове, които да останат в историята на този спорт. Постоянно гледам клипове на важни срещи от Уимбълдън с участието на Рафа, Роджър и Новак, представяйки си как съм на тяхното място в момента. Играта на тревни кортове е много специална и голямата ми цел е да спечеля именно турнира на "свещената трева" и да бъда номер 1 в световната ранглиста.

Тази година обаче главното, което трябва да направя е да вляза в топ 50. Надявам се да имам възможност да се включа на надпреварата в Барселона и Мастърса в Мадрид, където да проведа няколко спаринга с Рафаел Надал. Вече имах шанса да тренирам с Федерер, само че съм много срамежлив, а освен това не владея добре английски и изобщо не разговарях с него. Смятам, че вече съм достатъчно зрял, за да мога да се противопоставя на всеки един съперник. Отивам в Австралия с главната задача да се самоусъвършенствам като човек и играч. Имам достатъчно време пред себе си, така че не смятам да си поставям някакви неосъществими цели, защото тепърва ще съм част от още множество големи състезания" - завърши философски Алкарас.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас: Вече съм достатъчно зрял, за да победя всеки и се целя в първото място Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас гарфия

Коментари





Следвайте ни в Facebook