Алкарас: Вече съм равностоен на най-добрите и се доближавам до тях с всеки турнир

от в 20:38 на 21.01.2022
Калоян Соколов

Едва ли някой ще оспори твърдението, че Карлос Алкарас е най-талантливият млад състезател в ATP Тура. 18-годишният играч се развива с изключително бързи темпове и вече е на ръба от влизане в топ 30, а редица тенис експерти се обединяват околко мнението, че това е бъдещият номер едно в спорта. Самият Алкарас определено спомага за подобни оценки чрез представянето си в различните надпревари, като днес той отстъпи на Матео Беретини в петсетов мач и напусна Аустрелиън Оупън, но отново показа игра на изключително високо ниво, която би трябвало скоро да го отведе до върха в тениса.

Испанецът намери сили да изравни резултата, макар че губеше с 0:2 сета и съвсем малко не му достигна да осъществи невероятен обрат. Тийнейджърът обаче напусна корта като морален победител и всички говореха именно за него, въпреки че беше загубил двубоя. Тези ласкателства по никакъв начин не могат да замъглят преценката на шампиона от младежките финали, който остава здраво стъпил на земята и сподело следното:

"Разочароващо е да загубиш подобен мач, но същевременно съм горд от собственото си представяне. Никога досега не бях успявал да изравня резултата, когато съм допуснал поражение в откриващите два света на дадена среща и смело мога да заявя, че оставих всичките си сили на корта. Позитивното е как винаги показвам равностойно ниво на топ играчите, изключвайки мача ми с Рафа и определено чувствам, че съм близо до най-добрите и нивото ми се доближава до тях с всеки един изминал турнир" - коментира Алкарас.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Вече съм равностоен на най-добрите и се доближавам до тях с всеки турнир Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | интервюта | карлос алкарас | любопитно | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook