Алкарас за крампите: Повлия, че срещу мен стоеше Джокович; не съм и помислял за отказване

от в 21:33 на 09.06.2023
Мирела Николова

 

Полуфиналният сблъсък между Новак Джокович и Карлос Алкарас бе най-дългоочакваният двубой на тазгодишния Ролан Гарос и срещата напълно оправдаваше високите очаквания, преди испанецът да крампира в началото на третия сет. Оттам насетне движението му по корта значително се влоши и той не успя да бъде конкурентен на 22-кратния шампион от Големия шлем, който без затруднения спечели последните два сета и триумфира след победа в четири части. По време на последвалата си пресконференция 20-годишният тенисист не скри разочарованието си от злощастния развой на събитията, като същевременно разкри какво е довело до тези проблеми.

За това кога са започнали физическите проблеми и каква е била причината за тях:

- Тази ситуация е много тежка за мен. Разочаровах себе си. Излизайки за двубоя, се чувствах отлично физически и това, че в края на втория сет започнах да крампирам, беше изключително разочароващо. Въпреки всичко не бива да забравяме, че такива неща се случват и трябва да се примириш с това. Първоначално изпитвах физически проблеми с ръцете, след което в началото на третия сет мускулите по цялото ми тяло започнаха да се схващат и ми беше трудно дори да се движа. 

Причината за крампите беше напрежението. Започнах мача нервно, първият и вторият сет бяха изключително интензивни и натоварващи от физическа гледна точка. Разиграванията бяха дълги, динамични, имаше множество къси топки, от нас се изискваше да пробягаме сериозни разстояния. Случилото се е комбинация от много неща, но основното със сигурност бе напрежението.

Може би повлия и фактът, че от другата страна на мрежата стоеше Новак Джокович. Никога не е лесно да играеш срещу него. Той е легенда в нашия спорт. Също така, ако някой каже, че излиза за полуфинал на турнир от Големия шлем, без да изпитва нито капка напрежение, то той несъмнено лъже. Още по-нервен ставаш обаче, когато знаеш, че се изправяш срещу Новак. Надявам се следващия път, когато трябва да се срещнем с него, да бъде различно, но нервите със сигурност отново ще ги има.

За това дали си е помислил да се откаже и дали е вярвал, че може да постигне обрат:

- Щях да съжалявам много, ако се бях отказал. Аз съм част от полуфинал на турнир от Големия шлем. Ако се бях отказал, тогава всичко щеше да приключи. В третия сет знаех, че не мога да бъда конкурентен, но в четвъртата част си мислех, че имам може би 1% шанс да се завърна и да успея. Нито за секунда не си помислих да се откажа. 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас за крампите: Повлия, че срещу мен стоеше Джокович; не съм и помислял за отказване Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook