Алкарас за Радукану: Трудно е да постъпиш така, когато Мъри играе последния си Уимбълдън

от в 14:20 на 08.07.2024
Георги Димитров

Световният номер 3 и действащ шампион на Уимбълдън, Карлос Алкарас се опита да защити своята колежка и представителка на домакините Ема Радукану, коментирайки една от най-горещите теми в последните дни, а именно отказването на 21-годишната тенисистка от турнира на смесени двойки. Припомняме, че съотборник на Радукану щеше да бъде Сър Анди Мъри и по-този начин с отказването си младата тенисистка лиши легендата на Уимбълдън от един последен мач на "свещената трева". Това действие събуди бурна вълна от негативни коментари по адрес на бившата шампионка на Юес Оупън и стана основна тема на разговор в тенис средите.

След победата си над Уго Умбер вчера, Карлос Алкарас се отправи към залата за пресконференции. Там той отговори на множество въпроси за представянето си и за мача му с французина, но един от журналистите се възплозва и попита действащия шампион, какво е мнението му за цялата ситуация около Радукану и Мъри, а ето и част от отговора на испанеца:

"Цялата ситуация е много сложна. Тя заяви, че ще играе на смесени двойки с Анди в последния му за кариерата Уимбълдън... Сигурен съм, че тя не е искала да се отказва. Предполагам, че става въпрос за физически проблем. Не знам, тя игра в 4-тия кръг на сингъл, мисля че за нея е специално, когато се състезава в Англия. Убеден съм, че много от играчите биха постъпили по същия начин в тази ситуация. Разбира се, знаейки как това е последният Уимбълдън за Мъри, е по-трудно да се вземе това решение." 

В крайна сметка отказването не помогна особено на Радукану, след като вчера тя загуби своя осминафинален мач срещу квалификантката Лулу Сън и напусна безславно Уимбълдън, а решението и определено ще бъде критикувано и коментирано още дълго време.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас за Радукану: Трудно е да постъпиш така, когато Мъри играе последния си Уимбълдън Георги Димитров
Теми:  
atp | ема радукану | интервюта | карлос алкарас | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook