Алкарас за сблъсъка на Джокович и Надал: Много е трудно да спреш Ноле, когато играе така

от в 09:58 на 30.07.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас говори за сблъсъка между своя идол Рафаел Надал и Новак Джокович. Карлитос беше на трибуните по време на вероятно прощалния мач на Надал на Ролан Гарос, когато той загуби от Александър Зверев, само че вчера нямаше как да присъства на "Филип Шатрие", защото трябваше да играе мач в същия ден. Карлитос очевидно е останал доста впечатлен от нивото на сърбина, когото наскоро надигра категорично на финала на Уимбълдън, но отчете и недотам доброто представяне на своя партньор на двойки.

"Когато Ноле играе на подобно ниво е наистина много трудно да му се противопоставиш. Той действаше много агресивно, движеше се отлично по корта и не правеше почти никакви грешки. Рафа пък със сигурност остана много далеч от своя най-добър тенис, но понякога и най-доброто от теб можеше да се окажа недостатъчно, когато имаш подобна версия на Джокович срещу себе си" - коментира световният номер 3.

Алкарас също така говори и за естесвото на травмата, която вчера го накара да вземе медицински таймаут извън корта и до каква степен ще му повлияе тя за предстоящите му мачове на Олимпиадата:

"Това е болка, която ме тормози от известно време насам, така че знам какво трябва да направя, за да бъдат нещата наред. Става въпрос за проблем в слабините, но е нормално един тенисист да се справя с подобни моменти по време на турнирите, имайки предвид за колко физически натоварващ спорт става въпрос. Ще опитам да се възстановя и да съм готов на 100 процента за двойките - увери 3-кратният "мейджър" носител.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас за сблъсъка на Джокович и Надал: Много е трудно да спреш Ноле, когато играе така Калоян Соколов
Теми:  
интервюта | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | париж 2024 | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook