Алкарас за сблъсъка с Джокович: Чакам този мач от изтеглянето на жребия насам

от в 07:45 на 07.06.2023
Мартин Петков

Карлос Алкарас късно снощи изигра един от най-добрите си мачове през 2023-та година досега и благодарение на почти съвършеното си представяне в хода на срещата, се разправи със Стефанос Циципас, надигравайки го с впечатляващото 6:2 6:1 7:6(5), за да подпечата класирането си за своя дебютен полуфинал на Ролан Гарос. С успеха си испанецът оформи дългоочакваният от цялата тенис общественост двубой между него и Новак Джокович, в който определението "финал преди финала" важи с пълна сила и залогът изглежда по-голям от всякога, предвид факта че по всяка вероятност ще бъде решена първата позиция в световната ранглиста, както и несъмнено победителят от предстоящия мач ще влезе в ролята на фаворит в мача за отличието в Париж.

По време на пресконференцията си след победата над Циципас, Карлитос сподели за предстоящата битка, че е бил сред множеството хора, очаквали полуфиналния му мач срещу Джокович още от изтеглянето на жребия за Откритото първенство на Франция, като световният номер едно добави, че "ако искаш да си най-добрият, то трябва да побеждаваш най-добрите", визирайки именно сърбина:

"Искам да кажа, че откакто жребият беше изтеглен насам, всеки очакваше този полуфинален двубой между мен и Новак. Включително и аз самият бях сред тези хора. Наистина много искам да се изправя срещу него, като от миналата година насам нямам търпение да играя отново с Новак.", започна Алкарас, който направи препратка към единствения двубой към днешна дата между него и 22-кратния шампион в Големия шлем, датиращ от Мастърса в Мадрид през миналата година, когато в трисетова епика, тогава все още тийнейджър, испанецът се поздрави с победата, преди впоследствие да завоюва и титлата.

"Двамата се представяме на страхотно ниво в турнира и както вече съм казвал преди, ако искаш да бъдеш най-добрият, то трябва да побеждаваш най-добрите, така че наистина исках този мач да се случи и ще му се насладя. Разбира се, за мен ще бъде прекрасно да създам история, изправяйки се в полуфинала срещу легенда от ранга на Новак, поради което двубоят ще бъде от добра полза за мен.", добави топ поставеният в схемата, като отново отвори темата със схватката им в Мадрид отпреди година:

"На мнението съм, че срещата ни от миналия сезон няма да афектира особено много върху този мач. Все пак, беше преди цяла година. Мога да кажа, че двамата научихме много от този мач, поради което ще бъде тотално различно, и нека видим какво ще се случи в петък.", завърши наглед оптимистично Алкарас, който ще опита да направи предпоследната крачка към спечелването на втория си трофей от Големия шлем, докато Джокович ще преследва своята рекордна 23-та "мейджър" титла.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас за сблъсъка с Джокович: Чакам този мач от изтеглянето на жребия насам Мартин Петков
Теми:  
atp | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия | новак джокович | пресконференция | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook