Алкарас за тренировката си с Джокович: Направо ми срита задника

от в 12:02 на 03.05.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович вече нееднократно изрази възхищението си от Карлос Алкарас и го определи като един от най-добрите тенисисти в света. Световният номер едно не смята, че трябва да говорим за испанеца като бъдеща звезда на световния тенис, защото той вече се е превърнал е явен претендент за големите титли и едва ли ще му се наложи да чака дълго, докато спечели някой от най-престижните турнири в спорта. Сърбинът също така се е изказвал ласкаво за чисто човешките качества на тийнейджъра, а вчера 20-кратният шампион от Шлема имаше за пръв път възможност да проведе тренировка със суперталанта. Двамата в момента се намират в Мадрид, където ще вземат участие на надпреварата в испанската столица и е напълно възможно да ги видим в пряк сблъсък на четвъртфиналите.

Наглед именно испанецът би бил лек фаворит в подобна среща, имайки предвид скорошните му успехи и далеч по-голяма игрова практика спрямо балканеца, но се оказа, че опитът е взел връх във въпросното занятие. Състезателите са изиграли тренировъчен сет помежду си, в който Ноле е доминирал напълно над младока, а ето какво разказа впоследствие Алкарас:

"Победи ме с 6:1. Направо ми срита задника. Все пак беше страхотен опит за мен. Имаме доста сходства в придвижването си по корта, както и изпълнението на бекхенд, така че беше полезно за мен да видя някои детайли в играта му отблизо и да почерпя опит от това. Засега ми е наистина трудно да свикна с надморската височина в Мадрид, само че се надявам да бъда готов за първия си мач.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас за тренировката си с Джокович: Направо ми срита задника Калоян Соколов
Теми:  
atp | mutua madrid open | карлос алкарас | любопитно | мадрид | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook