Алкарас със закана за бъдещето: Вървя уверено към позиция №1 в АТР ранглистата

от в 20:54 на 21.02.2022
Диана Андреева

Карлос Алкарас приключи категорично най-паметната си седмица в Тура до сега през вчерашния ден. 18-годишният испанец се превърна в новия шампион от АТР 500 турнира в Рио де Жанейро, което е и най-голямата титла в неговата кариера до момента. След края на финалния двубой тийнейджърът даде емоционално интервю на корта, а ето какво точно сподели в него: 

"Неописуемо е! Когато спечелих първия си АТР двубой в Рио преди две години си спомням, че дойдох с желанието да се насладя на преживяването и да науча всичко, което мога. Тази година си бях поставил далеч по-високи цели, дори твърде амбициозни, знаейки, че мога да победи всеки и че съм един от претендентите за титлата. Да постигна този успех е голямо постижение и съм горд, че успях да преодолея трудностите през седмицата. 

В момента имам ясна цел - да не напускам топ 20 на световната ранглиста и постепенно да продължавам възхода си. Тази титла ми дава доза увереност и за пореден път се уверявам, че съм на прав път към позиция №1 в АТР класирането. Имам големи мечти и се надявам най-доброто тепърва да предстои. Иска ми се един ден да мога да се похваля със спечелени олимпийски медали и титли от Големия шлем." - завърши младокът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас със закана за бъдещето: Вървя уверено към позиция №1 в АТР ранглистата Диана Андреева
Теми:  
диего шварцман | карлос алкарас | рио де жанейро

Коментари





Следвайте ни в Facebook