Аманда Анисимова отпусна само два гейма на съперничката си, Кийс е аут след двусетова битка

от в 19:30 на 28.09.2020
Анисия Стоева

Аманда Анисимова не даде никакви шансове на световната №123, след като се наложи над Корпач с 6:2 6:0 в първия си двубой във френската столица. Във втори кръг американката ще се изправи срещу своя сънародничка, в лицето на Бернарда Пера, която по-рано днес се наложи над Катрин Белис в две сета.

Поставената под №25 започна срещата много вдъхновено, отмъквайки още втория сервис гейм на съперничката си. Тамара обаче съумя да осъществи моментален рибрейк, възползвайки се от моментния спад в играта на Анисимова, за която сякаш нищо не работеше в петия гейм. Опонентката й обаче не успя да използва възстановянето на паритета в геймовете в нейно предимство, като не спечели нито едно от подаванията си до края на частта, оформяйки крайното 2:6.

След паузата, уравновесена и самообладана, световната №29 сякаш летеше по корта, не оставяйки никакви шансове на германката, която значително увеличи броя непредизвикани грешки. Колебанието в играта на Корпач, заедно със стабилността в разиграванията от дъното на корта, която демонстрираше фаворитката в двубоя, бяха предпоставка за най-логичния завършек на срещата, а именно 6:0.

В друг двубой между дамите Джан Шуай сломи съпротивата на сочената за фаворитка в двубоя- Мадисън Кийс, след здрава битка, завършила след 6:3 7:6. Световната №40 ще се изправи срещу победителката от френското дерби между Клои Паке и Ализе Корне в спор за място в третата фаза на надпреварата.

Срещата започна по изключително колеблив начин и за двете тенисистки, които изобщо не успяваха да удържат сервис геймовете си. Първата, която успя да стабилизира играта си обаче беше китайката, възползвайки се от изключително лошия старт на явната фаворитка в двубоя. Използвайки сервиса си ефективно, заедно с изчистената си игра, световната №40 успя да се пребори за частта след 6:3.

След паузата обаче сякаш наблюдавахме коренно различен двубой. И Шуай, и Кийс демонстрираха изключително високо ниво на игра. Двете предложиха страхотни разигравания и не малък брой акции към мрежата. Двубоят, логично на обстоятелствата, намери развръзката си в тайбрек, който завърши в полза на китайката.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Аманда Анисимова отпусна само два гейма на съперничката си, Кийс е аут след двусетова битка Анисия Стоева
Теми:  
Аманда Анисимова | мадисън кийс | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook