Амбицията на новата звезда в тениса: Мира Андреева се прицели в 25 трофея от Големия шлем

от в 11:29 на 02.06.2023
Калоян Соколов

Мира Андреева само допреди месец не беше печелила мач на ниво WTA, а сега вероятно е най-коментираното име в света на тениса и всички очакват от 16-годишната тийнейджърка да се превърне в следващата голяма звезда в спорта. Рускинята пък до момента напълно оправдава очакванията на тазгодишния Ролан Гарос и всъщност е тенисистката с най-убедителен път до третия кръг на надпреварата. Журналистите пък са повече от любознателни в мисията си да опознаят Мира, а ето най-любопитните неща, които тя сподели за себе си на своята последна пресконференция:

За целите в тениса:

Имам много високи цели, но се старая да гледам единствено към следващия мач и се опитвам да остана здраво стъпила на земята. Моят треньор не понася недисциплинирано поведение на корта и отдавна щях да си играя сама на стената в двора, ако имах поведението на някоя млада дива. Спокоен човек съм и това ми помага в спорта. Знам, че Новак и Рафа имат по 22 титли от Големия шлем, така че искам да спечеля 25. Знам, че звучи налудничаво, но какво лошо има в това?

За хобитата извън играта:

- Нямам време да имам хобита извън тениса. Може би бих казала гледането на сериали. Трудно се откъсвам от екрана, когато харесам дадена поредица и се случва да пренебрегвам домашните си при подобни случаи, макар че не трябваше да ви казвам това.

За нейното чудесно чувство за хумор:

- Чувството ми за хумор е наследено от двамата ми родители. Татко е едно голямо дете. Постоянно ме търси, за да се шегува с мен и иска да играем на някакви игри. Той е от хората, които не спират да са саркастични и до голяма степен имам същата черта в характера си.

За това дали има идол в тениса:

Роджър винаги е бил идола ми в тениса. но нещо се обърна в мен, когато Рафа спечели в Париж през миналата година и сега ги харесвам наравно. Това сега би прозвучало грубо спрямо Новак и затова ще го поставя заедно с тях на първото място. Нека тримата са на върха.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Амбицията на новата звезда в тениса: Мира Андреева се прицели в 25 трофея от Големия шлем Калоян Соколов
Теми:  
wta | интервюта | мира андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook