Амбицията е ясна: Джокович заминава за Лондон, но все още не е взел решение за Уимбълдън

от в 00:18 на 23.06.2024
Елеонора Александрова

Преди броени дни световният номер 12, Тейлър Фриц, сподели, че се е чул с Новак Джокович и разкри, че Ноле би могъл да се завърне на корта на един от най-успешните си турнири, а именно Уимбълдън, където е 7-кратен шампион.

Макар и все още да не е ясно дали рекордьорът по брой титли от Големия шлем, ще вземе участие в най-голямата надпревара на трева, то едно е ясно - че от понеделник "Джокера" със сигурност ще е в Лондон, където ще се опита да се завърне в максимално оптимална кондиция, тренирайки на All England Club, за да се състезава в турнира, който е спечелил 7 пъти.

Напомняме ви, че още в 1/8 финалния си мач в Ролан Гарос срещу Франсиско Серундоло, доскорошният получи контузия, след което той се оттегли от Откритото първенство на Франция и веднага се подложи на операция на десния си менискус, а самият хирург изрази своята позиция, че сърбинът няма да бъде възстановен време за третата "мейджър" надпревара през сезона.

Съдейки по социалните мрежи обаче, то легендарният тенисист гледа позитивно на нещата и се възстановяването му върви по план, а вчера дори качи видео от първата си тренировка на корта и написа думите „Любовта ми към този спорт е силна и желанието да се състезавам на най-високо ниво е това, което ме държи. Ще дам всичко от себе си, за да бъда здрав и във форма, за да се завърна на корта възможно най-скоро".

Така вече е ясно, че Джокович категорично е решил да направи опит да участва на Уимбълдън и през идната седмица ще се подготвя на "свещената трева", докато вземе решение дали все пак ще направи опит още този сезон да се бори за изравняването на рекорда от 8 титли в надпреварата, който засега се държи от Роджър Федерер.

Другата интересна новина свързана с 24-кратния "мейджър" шампион е на тема Олимпиадата в Париж, тъй като стана ясно, че той за пръв път няма да участва в двойковата надпревара и ще се съсредоточи само върху участието си на сингъл.

Източник: BBC


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Амбицията е ясна: Джокович заминава за Лондон, но все още не е взел решение за Уимбълдън Елеонора Александрова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook