Американци замениха Шарапова и Нишикори на Hawaii Open

от в 12:56 на 27.12.2019
Петър Колев


Защитаващият титлата си Кей Нишикори и 5-кратната шампионка от турнири от Големия Шлем Мария Шарапова се оттетлиха от демонстративния турнир Hawaii Open, който вече започна по-рано днес.

Нишикори обяви в пресконференцията на турнира, че няма да вземе участие в надпреварата заради контузия в лакътя. На същото събитие водещият обяви, че Шарапова няма да участва заради "непредвидени обстоятелства".

Мария Шарапова бива заменена от трикратната държавна шампионка на Хавайската гимназия Алиса Тобита, а намиращият се под №367 американец тийнеджър Брандън Накашима замени Кей Нишикори.

"Много съм благодарна за открилата се възможност и ще се опитам да се представя възможно най-добре.", каза младата Тобита, която за първа година е в професионалния тенис.

"Разочарована съм, че трябва да се оттегля от Hawaii Open. Мисля, че се нуждая от още малко време за подготовка преди моя първи турнир за годината. Искаше ми се да бъда там и да видя моите фенове, които щяха да дойдат да гледат моята игра.", обяви Шарапова в изявление, представено от организаторите на турнира след пресконференцията. Рускинята показа добра игра в мача си срещу Айла Томлянович на демонстративния турнир в Абу Даби само преди няколко дни и все още очаква WC от организаторите на Australian Open.

Резултат с изображение за sharapova abu dhabi

Изявлението на Кей Нишикори за турнира: "За съжаление, трябва да се оттегля от Hawaii Open тази година. Все още не съм готов на 100%. Много е разочароващо да се откажа, тъй като обичам да идвам и да играя тук. Надявам се да се срещна с моите фенове тук тази седмица."

Резултат с изображение за nishikori press conference hawaii 2019

Даниел Колинс зае 1/2-финалното място на Мария Шарапова, а за това кой да играе срещу нея една срещу друга се изправиха Янина Викмайер и Алиса Тобита, като белгийката се наложи категорично с 6:1 6:1. Другият 1/2-финален двубой ще бъде между Анджелик Кербер и Мисаки Дой.



Австралиецът Джордан Томпсън, от своя страна, зае мястото на Нишикори в 1/2-финалната фаза и ще се изправи срещу Сам Куери. Брандън Накашима спечели категорично сблъсъка си срещу Крисшън Харисън с резултат 6:0 6:1, за да се изправи срещу Тейлър Фриц във втория 1/2-финален мач.



1/2-финалните двубои на турнира започват днес в 22 ч. българско време, а ето каква е и програмата за деня:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Американци замениха Шарапова и Нишикори на Hawaii Open Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook