Американската тенис асоциация излезе с позиция спрямо ваксинирането на US Open

от в 22:26 на 20.07.2022
Калоян Соколов

Една от най-актуалните теми в тениса е свързана с предстоящия US Open и възможното неучастие на Новак Джокович в турнира. Към момента американското правителство отказва да приема неваксинирани чужденци на територията на страната, а сърбинът няма намерение да се имунизира против коронавирус и разчита на скорошното падане на въпросните анти-ковид мерки.

Другият вариант е доскорошният номер едно да се включи в надпреварата с помощта на специално изключение, като дори някои американски политици се застъпиха за него, а от днес тече петиция в негова подкрепа и вече са събрани над 15 хиляди подписа. Преди часове пък излезе официалното становище на Американслата тенис асоциация (USTA) по темата, а ето какво точно гласи тя:

"Откритото първенство на САЩ няма въведено задължително правило за ваксинация за играчите, но ще се съобрази с позицията на правителството на държавата по отношение на влизането в страната на неваксинираните състезатели, които не са американски граждани" - завършва изявлението.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Американската тенис асоциация излезе с позиция спрямо ваксинирането на US Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | usta | любопитно | новак джокович | световен тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook