Американски сенатор: Министерството на сигурността е отказало изключение за Джокович

от в 20:32 на 04.03.2023
Мирела Николова

Една от водещите теми през последните седмици в тенис средите е свързана с Новак Джокович и неговото участие в предстоящите турнири от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс и Маями. Според настоящите разпоредби, валидни до края на април, на територията на САЩ могат да влязат единствено чуждестранни граждани, които са с поставена ваксина срещу COVID-19 - условие, на което световният №1 не отговаря. Това е и причината, поради която той изпрати молба към властите за специално изключение, което да му позволи да вземе участие във въпросните две надпревари.

По-рано днес обаче стана ясно, че Министерството на националната сигурност на САЩ не е удовлетворило искането на сръбския тенисист и вече само американският президент Джо Байдън има силата да позволи на 22-кратния шампион от Шлема да се състезава в САЩ през март. Тази новина бе съобщена лично от американския сенатор Рик Скот, който написа следното в официалния си профил в Twitter:

"Беше ни съобщено, че Министерството на националната сигурност е отхвърлило молбата на Новак Джокович за специално изключение, с което прави невъзможно участието му в турнира в Индиън Уелс през следващата седмица и в Маями в края на месеца. Джо Байдън трябва да поправи това решение веднага, да даде виза на Джокович и да му позволи да се състезава на надпреварите в Щатите", категоричен е Скот, който е сред най-големите поддръжници на Ноле по казуса и заедно със своя колега Марко Рубио дори са отправили призиви към Байдън да издаде изключение на белградчанина.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Американски сенатор: Министерството на сигурността е отказало изключение за Джокович Мирела Николова
Теми:  
atp | индиън уелс | любопитно | маями | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook