Американският кошмар: Квалификант надви трети пореден топ играч на САЩ и е 1/8-финалист!

от в 20:11 на 27.05.2022
Мирела Николова

Бернабе Сапата Мирайес е сред най-приятните изненади на тазгодишното Открито първенство на Франция, тъй като, стартирал от квалификациите, той вече е част от осминафиналната фаза на надпреварата. Това стана факт, след като испанецът постигна трета последователна престижна победа в основната схема днес, надделявайки над трети пореден американски представител. След като в първите си два двубоя той надви Майкъл Мо и Тейлър Фриц, през днешния ден негова жертва стана световният №26 Джон Иснър, който бе елиминиран след петсетова битка, завършила с 6:4 3:6 6:4 6:7(5) 6:3. Така 131-вият в света си гарантира влизане в топ 100 на ранглистата, както и осминафинален двубой срещу победителя измежду Александър Зверев и Брандън Накашима.

Откриващите три сета бяха изключително равностойни, като във всеки един от тях моментен спад в представянето на двамата доведе до решителен за изхода на частта пробив и предимство от 2:1 сета за квалификанта. 

Сапата Мирайес пренесе устрема си и в четвъртата част, където успяваше да се възползва по чудесен начин от колебанията на съперника на втори начален удар, за да нанесе ранен брейк. Впоследствие той разви преднината си до 5:2 и имаше цели пет мачбола, два от които на собствен сервис, но именно в тези моменти напрежението го завладя изцяло и той допусна изравняване на резултата - 5:5. Стигна се до тайбрек, в който подаването на Иснър не му изневери, и не след дълго двубоят бе вкаран в пети сет.

В решителната част испанецът се бе отърсил напълно от неблагоприятния за себе си развой на предходния сет и пропуснатите възможности, осъществявайки пробив още в първия възможен момент. След това той на два пъти бе изправен пред опасност от загуба на аванса си, ала показа характер и успешно удържаше преимуществото си. Благодарение на нова порция отлично насочени ретури в деветия гейм Сапата Мирайес получи още един шанс за спечелване на мача, който този път бе материализиран, и квалификантът можеше да ликува с победата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Американският кошмар: Квалификант надви трети пореден топ играч на САЩ и е 1/8-финалист! Мирела Николова
Теми:  
atp | бернабе сапата мирайес | джон иснър | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook