Американският тенис е в добри ръце! Бруксби отново впечатли и изхвърли Циципас

от в 04:43 на 15.03.2022
Калоян Соколов

Тазгодишният Индиън Уелс се оказва изключително успешен за представителите на САЩ, след като Райли Опелка преди няколко часа записа страхотна победа и се класира за четвъртия кръг на турнира, а сега това стори и 21-годишния Дженсън Бруксби. Младокът беше определен от самия Даниил Медведев за състезателя, от когото се очаква да направи най-голям пробив през новия сезон и досега той напълно оправдава очакванията.

В миналия кръг Бруксби отпусна едва три гейма на Карен Хачанов, а днес осъществи фамозен обрат над световния номер четири Стефанос Циципас и по този начин за пръв път ще играе в осминафинал на "Мастърс" надпревара, като негов съперник ще бъде един измежду Николоз Басилашвили и миналогодишния шампион Камерън Нори.

Срещата започна със сериозно надмощие на Циципас, който наложи изключително високо темпо на игра и съумяваше да отиграва с форхенда си от всяка една точка на корта. Местният представител не можеше да удържа на тези вихрени атаки, които по никакъв начин не преставаха и гъркът заслужено се откъсна напред с 3:0 гейма. Балканецът продължаваше да взема топката почти веднага след отскока, докато Бруксби до голяма степен беше заел зрителска роля и първият сет скоропостижно завърши с триумф на фаворита, който реализира още един пробив.

Нещата корено се промениха във втората част, където непоставеният играч все по-често се задържаше в разиграванията и вече започна да създава проблеми на именития си съперник с помощта на крайно нестандартните си удари. 43-ият в света променяше хитро темпото на точките чрез силноподсечени изпълнения, а освен това виждахме с каква лекота е способен да насочва топката в ъглите на корта. Това помогна на младока да вземе аванс от ранен брейк, чието наличие се оказа напълно достатъчно, за да се стигне до паритет в общия резултат.

В третия сет вече по-нискоранкираният тенисист стоеше значително по-стабилно в размените от основната линия и намираше отговор за всяко едно агресивно продължение от другата страна на мрежата. Циципас бе принуден да играе на ръба на риска, за да пробие през защитата на американеца, ала нервите го завладяха и грешките от неговата ракета зачестиха.

Бруксби пък продължаваше да действа много интелигентно, като не след дълго си осигури решително предимство от 4:0 и финалистът от Ролан Гарос можеше единствено да направи резултата по-почетен, защото 21-годишният състезател буквално не можеше да сбърка и много скоро се поздрави с най-голямата победа в кариерата си!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Американският тенис е в добри ръце! Бруксби отново впечатли и изхвърли Циципас Калоян Соколов
Теми:  
atp | дженсън бруксби | индиън уелс | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook